Οι Αλβανοί στη νότιο Σερβία ύψωσαν την αλβανική σημαία

www. echedoros-a.gr

Νοέμβριος 28, 2013.

Οι πολίτες, τα τοπικά αλβανικά κόμματα και τα θεσμικά όργανα του δήμου του Πρέσεβο, στην νότιο Σερβία, ανάρτησαν την αλβανική σημαία για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας – την 28η Νοεμβρίου- γνωστή ως Ημέρα της Σημαίας [στα αλβανικά: Ditën e flamurit ].

Το δημοτικό συμβούλιο του Πρέσεβο οργάνωσε  για την επέτειο αυτή εορταστική εκδήλωση  στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι, η οποία χαρακτηρίζεται ως διαμαρτυρία των Αλβανών κατοίκων της πόλης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Πρέσεβο, Μουσταφά Ραγκμί, το δημοτικό συμβούλιο που συνήλθε στις 10:30 σήμερα αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδήλωση- διαμαρτυρίας μπροστά στο δημοτικό κατάστημα, ενώ το βράδυ διοργανώνει ένα καλλιτεχνικό – πολιτιστικό πρόγραμμα.

«Ορισμένοι από τους λόγους της διαμαρτυρίας μας είναι ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της εθνικής μας σημαίας και άλλα σύμβολα στους δήμους Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μπέντβεντζα, καθώς και άλλα εκκρεμή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί της Νότιας Σερβίας», είπε ο Μουσταφά στα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας, σύμφωνα με την ‘Μποτασότ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr