Μοσάντ: Η «Χεζμπολάχ» - καλύτερος στρατός στην περιοχή


Νοέμβριος 30, 2013.

Η «Χεζμπολάχ» παρ’ όλες τις πιέσεις που αντιμετωπίζει στις επιχειρήσεις της και παρά τα δύο χρόνια πολέμου και τις απώλειες της στη Συρία, θεωρείται η καλύτερη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή, πολύ καλύτερη από το συριακό στρατό.


Η λιβανική εφημερίδα Αλ Ακμπάρ δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο της επικεφαλίδας μας.

Στο άρθρο αναλύονται οι τελευταίες δημοσιεύσεις στον ισραηλινό Τύπο για το ‘κλίμα φόβου που έχει προκύψει στα σύνορα της κατεχόμενης Παλαιστίνης και του Λιβάνου.
Ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων αναζητά σήραγγες της ‘Χεζμπολάχ’ στην παραμεθόριο περιοχή, φοβούμενος ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν βρέθηκαν σήραγγες. Τη ίδια στιγμή οι κάτοικοι των παραμεθόριων οικισμών στα σύνορα με το Λίβανο, ισχυρίζονται ότι ακούν τους ήχους των υπόγειων γεωτρήσεων.

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο διοικητής ισραηλινής ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Γεχούντ Φούχς Ναχάλ, δήλωσε ότι ο στρατός είναι έτοιμος για οποιαδήποτε σενάριο κλιμάκωσης στα βόρεια σύνορα. Σύμφωνα με τον Yehuda Fuchs Nahal η κατάσταση στα σύνορα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, υπό το φως των γεγονότων στη Συρία και τον Λίβανο.

Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, σε πλήρη σύνθεση, παρακολούθησε την ετήσια διάσκεψη για την ασφάλεια της χώρας, στην έδρα της Μοσάντ, στο βόρειο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αφιερώθηκε μεγάλος χρόνος στην αξιολόγηση του Λιβάνου. Η συζήτηση κράτησε επτά ώρες.
Διαπιστώθηκε ότι  «η αντιπαράθεση μεταξύ της ‘Χεζμπολάχ’ και των άλλων τρομοκρατικών ομάδων στο Λίβανο έχει αυξηθεί και θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στην αρένα του Λιβάνου».

Η τελική διαπίστωση είναι ότι η ‘Χεζμπολάχ’ αποτελεί τον καλύτερο στρατό στη Μέση Ανατολή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr