Αλβανική Διασπορά: Συνάντηση Αλβανών στη Νέα Υόρκη

 φωτό από τη συνάντηση της αλβανο-αμερικανικής ένωσης στη Νέα Υόρκη

Νοέμβριος 18, 2013.

Η παλαιότερη ένωση των Αλβανών στην Αμερική η Vatra- Εστία, πραγματοποίησε την ετήσια συνέλευσή της την περασμένη Τετάρτη στην Νέα Υόρκη.


Μεταξύ των άλλων στη συνέλευση, που σημείωσε απαρτία, συζητήθηκε το δείπνο που θα παρατεθεί με την ευκαιρία της 101 επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας καθώς και  προώθηση αρκετών βιβλίων σχετικών με αυτήν.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δρ John Buçaj αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμ, όταν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη καθώς και με τον πρέσβη στις ΗΠΑ, Χότζα.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν ορισμένες αλλαγές στον κανονισμό του Συλλόγου που έχει δημιουργηθεί το 1919 καθώς και τις δράσεις που θα ακολουθηθούν κατά το προσεχές διάστημα.

Το επίσημο δείπνο της αμερικανο-αλβανικής ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και θα είναι αφιερωμένο στην επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, σημειώνει το δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr