Η Χεζμπολάχ σκότωσε 32 ισλαμιστές στα σύνορα του Λιβάνου


Μαχητές της Χεζμπολάχ χαιρετούν κατά την κηδεία του Χασάν αλ Λάκις, κορυφαίου διοικητή της στρατιωτικής λιβανικής οργάνωσης, στην πόλη Μπααλμπέκ, στον ανατολικό Λίβανο. Dec. 4, 2013. (AP Photo/Hussein Malla)


Δεκέμβριος 23, 2013.


Βηρυτός.

Τουλάχιστον 32  ένοπλους ισλαμιστές της τρομοκρατικής ομάδας ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ σκότωσαν σε ενέδρα το Σαββατοκύριακο οι μαχητές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πηγή πληροφοριών ασφαλείας όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως και ένα μέλος της λιβανικής οργάνωσης έχασε τη ζωή του στην ενέδρα.


Το καρτέρι έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην ‘Ουαντί αλ Γκαμάλα’ στα περίχωρα της Ναχλέ, σε μια ορεινή περιοχή κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Συρίας, σύμφωνα με την πηγή.

Οι ισλαμιστές είχαν εισβάλει το Λίβανο από μια παράνομη διέλευση των συνόρων, σύμφωνα με την πηγή που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Τα σώματα των σκοτωμένων μαχητών της ‘αλ Νούσρα’ βρίσκονται στην κατοχή της Χεζμπολάχ.

Η πηγή ανέφερε ότι στη μάχη σκοτώθηκε και ο Αλί Ντεργκχάμ, μαχητής της Χεζμπολάχ και ένα άλλο άτομο της οργάνωσης τραυματίσθηκε στιςσυγκρούσεις.
Η ενέδρα του Σαββάτου είναι η δεύτερη, κατά την οποία αντάρτες ισλαμιστές που μάχονται κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, επιχείρησαν  να εισβάλουν στο λιβανικό έδαφος.

Τον Ιούνιο, άλλη μια ομάδα εισέβαλε στο Λίβανο στο σημεί Άιν αλ Τζαουζέχ, τρία χιλιόμετρα ανατολικά της  Μπαάλμπεκ, όπου σκοτώθηκαν 12 ισλαμιστές, αναφέρει το λιβανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr