Σερβία: Στην Ελλάδα τα ξεπουλάνε όλα: αγοράστηκε σπίτι με 5000 ευρώ!



Αγοράστε στην Ελλάδα διαμέρισμα με 5.000 ευρώ

Δεκέμβριος 3, 2013.

Αθήνα.

Λίγοι θα πίστευαν τον τίτλο αθηναϊκής εφημερίδας που αναφέρει πωλήσεις διαμερισμάτων στην Αθήνα στη τιμή των 5.000 ευρώ.


Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι επρόκειτο για αστείο, ή επρόκειτο για τίποτε ερείπια που πωλούνται...

Κι όμως, αυξάνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων  που με οποιαδήποτε τρόπο προσπαθούν να απαλλαγούν  από τα ‘περίσσεια’ ακίνητα.

Η δυστυχία έχει φθάσει να καταπιεί την πρώην μεσαία τάξη και παρουσιάζονται οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να πωλήσουν διαμερίσματα στα οποία έχουν επενδύσει μια ζωή, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα συντήρησης και των φόρων που επιβάλλονται σε αυτά.

Συντήρηση, φόροι ακίνητης περιουσίας (χαράτσια), δημοτικά τέλη κλπ. που είναι πέρα από τις δυνατότητες των συνταξιούχων και των μισθωτών.

Πριν από δέκα χρόνια οι Έλληνες επένδυαν στην ακίνητη περιουσία, κάθε ευρώ που αποταμίευαν πήγαινε στην αποταμίευση των ακινήτων. Σήμερα η σφαγή στους μισθούς και στις συντάξεις, οι μαζικές απολύσεις και οι φορολογικές εισφορές που καλπάζουν, έχουν κάνει τους περισσότερους Έλληνες να αγωνίζονται να απαλλαγούν από τα περιττά «λίπη».

Στην πλατεία Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, 23 τ.μ. διαμέρισμα αξίζει € 5.000,  στο Χαλάνδρι 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. πωλήθηκε € 7000....

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα- συνεχίζει το σερβικό δημοσίευμα- για ακίνητα που πωλούνται σε απίστευτα χαμηλές τιμές  και πρόκειται για έναν «ιό» που θα κολλήσει και σε άλλους ιδιοκτήτες και θα προκληθεί επιδημία κατά τη διάρκεια του 2014...

Προς το παρόν πωλούνται διαμερίσματα από τα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού που με ένα κομμάτι ψωμί προσπάθησαν να επενδύσουν σε μικρά διαμερίσματα, προκειμένου να δημιουργήσουν ασφάλεια για τα παιδιά τους.

Σήμερα μέσα στην αρρώστια του χρέους, προσπαθούν να απαλλαγούν από τους αβάσταχτους φόρους και τα πωλούν, ενώ γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους θα μείνουν χωρίς τη στοιχειώδη ασφάλεια.

Σύντομα θα καταλήξουν στην πρακτική αυτή και κάπως πλουσιότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που ακόμη μπορούν να πληρώνουν το «φόρο τιμής» και θα καταλήξουν να αναζητήσουν μια αξιοπρεπή τιμή σε ενδεχόμενη πώληση της ακίνητης περιουσίας τους...


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr