«Η Βουλγαρία ενδέχεται να βάλει βέτο στην ένταξη της Σερβίας»


 Η βουλγαρική κυβέρνηση πιθανόν να προβάλει αξιώσεις για τη βουλγαρική μειονότητα στο Μποσίλεγκραντ της Σερβίας

Δεκέμβριος 25, 2013.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δεν αποκλείεται να προβάλει αξιώσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Σερβίας με την ΕΕ, όσον αφορά την κατάσταση της βουλγαρικής μειονότητας.


Αυτό αναφέρεται στη μελέτη «Η πρακτική της πολιτικής των Βουλγάρων και των Σέρβων», που δημοσιεύθηκε από το ίδρυμα ISAC και το «Φρίντριχ Έμπερτ», όπως δημοσιεύει το EurActiv.

Η ανάλυση δείχνει ότι οι Βούλγαροι είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες κοινότητες στη Σερβία και ότι έχουν δικαιώματα και πολιτική επιρροή στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην κοινωνία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα όσον αφορά στην εφαρμογή των δικαιωμάτων, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης, του πολιτισμού και ιδιαίτερα από τη διάθεση της οικονομικής ενίσχυσής τους.

Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν, τόσο σε σχέση με τη βουλγαρική μειονότητα, όσο και στις διεθνείς σχέσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr