Σε αναγκαστική προσγείωση το αεροπλάνο με το Σαμαρά- στην Ελευσίνα

Δεκέμβριος 17, 2013.

Αεροπλάνο, στο οποίο είχε επιβιβασθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, μετά από 15 λεπτά από την απογείωση, χθες,  πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κοντά στην Αθήνα, δημοσιεύει το ρωσικό ‘Βέστι 24’.


Ο λόγος ήταν  η παρουσίαση προβλημάτων στα συστήματα διαχείρισης.
Μετά την προσγείωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κανονική λειτουργία, οι υπηρεσίες εδάφους ελέγχουν την τεχνική κατάσταση του κυβερνητικού αεροσκάφους. Μετά από μια δοκιμαστική πτήση, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί η χρήση του αεροσκάφους. Δεν αναφέρθηκε αν ο πρωθυπουργός  θα επιβιβαστεί σε άλλο αεροπλάνο.

Με το αεροσκάφος ο Σαμαράς θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύονταν από τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα μετέβαινε στο Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να υπογράψει μια συμφωνία για την ‘Trans-Adriatic Pipeline’ και την παραγωγή φυσικού αερίου πεδίο «Shah Deniz-2», καθώς και μια συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου της ελληνικής εταιρείας ΔΕΣΦΑ, αναφέρει το ρωσικό κανάλι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr