Τουρκία: Ο γιος του Ερντογάν επόμενος στόχος για έρευνα στη διαφθορά


Δεκέμβριος 26, 2013.

Ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιλάλ, είναι ο επόμενος πιθανός στόχος της έρευνας για διαφθορά – ίσως είναι αυτός ο λόγος της πίεσης για παραίτηση του αρμόδιου εισαγγελέα- μετά την παραίτηση των τριών υπουργών, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τζουμχουριέτ».


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άγριος αγώνας που ξεκίνησε μεταξύ του πρωθυπουργού και του πρώην συμμάχου του, Fethullah Gulen, ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη του στο κυβερνών κόμμα, συνδέεται με τη δημοσίευση  του σκανδάλου διαφθοράς γύρω από το στενό κύκλο του Ερντογάν.

Η «Τζουμχουριέτ» προβλέπει ‘σεισμό’ μετά την επικέντρωση των εισαγγελέων στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην οποία ελέγχει ο Μπιλάλ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εισαγγελείς ασκούν πίεση στην αστυνομία να ερευνήσουν πως η Οργάνωση πήρε στην κατοχή της ένα κτήριο του δήμου στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία  ο δήμαρχος εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr