Αθήνα: Συγκρούσεις της αστυνομίας με αγρότες διαδηλωτές


Δεκέμβριος 20, 2013.

Η ελληνική αστυνομία συγκρούστηκε με αγρότες που διαμαρτύρονταν στην Αθήνα κατά της αύξησης του φόρου επί των ακινήτων, αναφέρει το ρωσικό Νόβοστι.


Οι αγρότες πέταξαν στους αστυνομικούς καφάσια με πορτοκάλια και η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για την καταστολή των διαδηλωτών, στην πλατεία Συντάγματος.

Ένας από τους διαδηλωτές τραυματίστηκε.

Οι κτηνοτρόφοι  πραγματοποίησαν διαδήλωση υπό το σύνθημα «Γη και Ελευθερία». Στην Αθήνα έφθασαν αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η διαμαρτυρία στρεφότανε κατά της εισαγωγής φόρου για τις γεωργικές εκτάσεις άνω των 1000 τ.μ. και θα πλήξει κυρίως του μικρούς αγρότες.

Αν και ωθούνται να απομακρυνθούν από την πλατεία Συντάγματος, οι αγρότες δεν φεύγουν και περιμένουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του φορολογικού νομοσχεδίου για την ιδιοκτησία που συζητείται στην Βουλή των Ελλήνων, σημειώνει το βουλγαρικό Focus, επικαλούμενο το Ria Novosti.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr