Πρώην πρωθυπουργός Ισραήλ: Θα μας σώσει ο Πούτιν ή ο Ομπάμα;


Δεκέμβριος 1, 2013.
Σε ομιλία του την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στο Ινστιτούτο Ερευνών της Εθνικής Ασφάλειας (INSS), στο Τελ Αβίβ, ο πρώην ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, επέκρινε τη συμπεριφορά του σημερινού πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησής του σε σχέση με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Ynet.


 Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στη Γενεύη των ‘έξι’ με το Ιράν, ο Ολμέρτ δήλωσε: «Κανείς δεν περίμενε ότι οι επαφές και οι συζητήσεις θα έφθαναν σε ανακατάταξη των επιλογών μας, από ένα σύμμαχό μας».

«Όταν ήμουν πρωθυπουργός ποτέ δεν θα έδινα ‘μάχη’ με τον υπ’ αριθμό ένα σύμμαχό μας υποκινώντας το Κογκρέσο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτή είναι ένα άνευ προηγουμένου (τακτική) και οι συνέπειες της,  θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνες και μη αναστρέψιμες», είπε ο Ολμέρτ.

Τώρα, συνέχισε ο ίδιος, δηλώνουν «ιδεολογικό πόλεμο» με τις ΗΠΑ- αυτό ξεπερνά το ύψος της ανευθυνότητας- και υπενθύμισε ότι ποτέ ο Σαρόν, σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα εκφραζόταν ανοικτά το Ισραήλ,  προβαίνοντας σε αντιαμερικανικές δηλώσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν το Ισραήλ χάσει τον κύριο σύμμαχό τους:

«Ποιος θα μας σώσει τότε;» ρώτησε.

«Ο Πούτιν ή μήπως ο Ομπάμα;»

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr