Ο Γκρούεφσκι εμπόδισε κοινή συνεδρίαση Σκοπίων- Κοσσυφοπεδίου


Δεκέμβριος 25, 2013.

Σκόπια.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από τους κυβερνητικούς κύκλους η κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων Σκοπίων και Κοσσυφοπεδίου δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους, αφού ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος, της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση»,  κατάφερε να πείσει το σύντροφο του στην κυβέρνηση, Νίκολα Γκρούεφσκι, να πάει στην Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου.


«Ο Γκρούεφσκι δεν πραγματοποίησε ούτε μία επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. Ο Αχμέτι προσπάθησε επί μακρό χρόνο να τον πείσει να πάει στο Κόσοβο, αλλά προφανώς δεν κατάφερε το στόχο του. Το ίδιο έγινε με την κυβέρνηση της Αλβανίας, αφού ο Γκρούεφσκι δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο με την Αλβανία, αφού θεωρεί ως στρατηγικό εταίρο το Βελιγράδι, με το οποίο συνεργάζεται άριστα», δήλωσε η πηγή.

Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει κοινή συνεδρίαση με την κυβέρνηση των Σκοπίων  και αυτή πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει ως εταίρος στην κυβέρνηση των Σκοπίων είχε ανακοινώσει ότι παρόμοιες συναντήσεις θα γίνουν σύντομα με την κυβέρνηση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο, όλα παραμείναν στις δηλώσεις, σημειώνει το δημοσίευμα της αλβανικής ‘Λάιμ’ των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται –τονίζεται στο δημοσίευμα- ότι εκτός από την κυβέρνηση της Σερβίας, η κυβέρνηση του νοτιοσλαβικού κράτους, πραγματοποίησε κοινή συνεδρίαση με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, στην πόλη Κιουστεντίλ στα σύνορα των δύο χωρών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr