Πρωτοβουλία Αλβανών για σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού για διαφθορά


Έκκληση στους Αλβανούς πολίτες μέσω του Facebook για τη ‘σύλληψη του αρχηγού της διαφθοράς στην Αλβανία, Σαλί Μπερίσα!

Δεκέμβριος 9, 2013.

«Μετά την αυξανόμενη πίεση από τις Βρυξέλλες για τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και των διεφθαρμένων υπουργών του, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν υπογραφές για μια αναφορά για την οδήγηση του πρώην πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη», γράφει το αλβανικό «Σήμερα».


Οι Αλβανοί έχουν αρχίσει να υπογράφουν τη σύλληψη του Σαλί Μπερίσα για πέντε μεγάλα εγκλήματα.
Η αναφορά αναμένεται να υπογραφεί από 1 εκατομμύριο Αλβανούς και θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για να θέσει σε κίνηση την ποινική δίωξη και τη σύλληψη του Μπερίσα που θεωρείται ο αρχηγός της διαφθοράς στην Αλβανία.
Ο Σαλί Μπερίσα κατηγορείται για πολλά εγκλήματα, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικογενειακό  τομέα ( για πλουτισμό) και το δημοσίευμα συνοψίζει τα εγκλήματα αυτά σε πέντε:
1. Τα γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου,
όπου σκοτώθηκαν σε διαδήλωση έξω από την οικία του πρωθυπουργού,  τέσσερις πολίτες.

2. Για την υπόθεση Gërdeci
(έκρηξη πυρομαχικών στο ομώνυμο χωριό) όπου σκοτώθηκαν 26 άτομα και τουλάχιστον 300 τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκαν 4.000 οικίες. Υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η οικογένεια Μπερίσα με το υιό του.

3. Η παραχώρηση της Θάλασσας στην Ελλάδα με τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων
«Θεωρείται η μεγαλύτερη εθνική προδοσία μετά την πώληση του Αγίου Ναούμ και του Αχμέτ Ζόγκου. Ένοχοι ο Σαλί Μπερίσα και ο Μπάσα που ήταν υπουργός Εξωτερικών».

4. Η διαφθορά.
Ο Μπερίσα θεωρείται διεθνώς ως ο επικεφαλής της διαφθοράς στην Αλβανία. Η μεγαλύτερη κομπίνα ήταν ο αυτοκινητόδρομος Δυρράχιο- Κούκες.

5. Το Πραξικόπημα της 14ης Σεπτεμβρίου.
Ο Μπερίσα αναγνωρίζεται ως ένας από τους αρχιτέκτονες της πυραμίδας του ’97 που οδήγησαν σε ταραχές στην Αλβανία. Ο Μπερίσα είναι ο γνωστός αρχιτέκτονας του πραξικοπήματος της 14ης Σεπτεμβρίου 1998.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr