Βοσνιακά όπλα καταλήγουν μέσω Τουρκίας στους αντάρτες της Συρίας



Δεκέμβριος 16, 2013.

Η τουρκική εταιρεία «Feride Kirioglu», είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη βοσνιακή μονάδα, -«Πομπιέντα- Ρούντετ»- «Побједа-Рудет» στο Γκοράντζε, και τα περισσότερα από αυτά τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, γράφει η εφημερίδα της Μπάνια Λούκα «Φωνή της Σερβίας»-«Glas Srpski».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, η «Feride Kirioglu», είναι σχεδόν η μοναδική εταιρεία που κατά το τελευταίο έτος αγόρασε προϊόντα για ειδική χρήση από την -«Πομπιέντα- Ρούντετ» αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Η εφημερίδα επικαλούμενη  πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, σημειώνει ότι τεράστιος όγκος των βοσνιακών όπλων είχαν προορισμό εμπόλεμες  ζώνες στο κόσμο.

« Η τουρκική εταιρεία πέρυσι ενέκρινε την αγορά 18,2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών πυροκροτητών, 15 εκατομμυρίων σωλήνων και 10,1 εκατ. πυρίτιδας».

Μια πηγή κοντά στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης αναφέρει ότι υπάρχουν ευρήματα τα οποία δηλώνουν ότι το 80% του συνόλου των όπλων από την Β-Ε, έχουν καταλήξει στις ισλαμικές χώρες.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr