Ο Παπανδρέου προτείνει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας


Το δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Shekulli για τον Κύριο Παπανδρέου

Δεκέμβριος 14, 2013.

«Η Ελλάδα ενδέχεται να γίνει η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Ουρουγουάη, που νομιμοποίησε την καλλιέργεια, το εμπόριο και την κατανάλωση μαριχουάνας", γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, πρότεινε να ακολουθήσει η χώρα  το παράδειγμα της Λατινικής Αμερικής με την ψήφιση ενός νόμου που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης σε κρατικό έλεγχο.

Σε άρθρο με τίτλο «Μια κίνηση υποδειγματική για τη μαριχουάνα», δημοσιεύθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Παπανδρέου συγχαίρει τον πρόεδρο της Ουρουγουάης για την νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Ο κύριος Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ουρουγουάης έχει δώσει στον  κόσμο ένα μάθημα που μπορεί να λύσει σημαντικά ζητήματα σε όσους ασχολούνται με τα ναρκωτικά.

Ο κύριος Παπανδρέου αναφέρει ότι ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να περιορίσει τη χρήση των ναρκωτικών μεταξύ των νέων, κυρίως, περιορίζοντας τη βλάβη στην υγεία και στη μείωση της παράνομης διακίνησης των ναρκωτικών από εγκληματικούς κύκλους, που λαμβάνουν τεράστια κέρδη  και  εξαιτίας της αναπτύσσουν το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, γράφει ο αλβανικός 'Αιών'.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr