Οι ΗΠΑ πάλι σε κίνδυνο από τους τρομοκράτες


Δεκέμβριος 2, 2013.

Ουάσιγκτον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και πάλι σε κίνδυνο νέων μεγάλων τρομοκρατικών επιθέσεων, προειδοποίησαν οι επικεφαλής της επιτροπής ασφαλείας της Γερουσίας και του Κογκρέσου.


Την θέση αυτή παρουσίασε στην εμφάνισή της στο CNN η πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας Diane Feinstein και ο πρόεδρος της Επιτροπής του Κογκρέσου, Mike Rogers, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι χειρότερη σήμερα από ό, τι πριν από λίγα χρόνια.

«Η τρομοκρατική απειλή είναι σε άνοδο σε όλον τον κόσμο. Αισθανόμαστε λιγότερο ασφαλείς  από ό, τι πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε η γερουσιαστής Feinstein.
Το ίδιο πιστεύει και από το Κογκρέσο ο Rogers ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχει τεράστια πίεση προς τις υπηρεσίες πληροφοριών για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη επίθεση.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι είναι αισθητή η αύξηση του αριθμού των ομάδων που είναι οπαδοί της Αλ Κάιντα και αυτός είναι ο λόγος που οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθεί να τις παρακολουθήσει και να τις ελέγχει.

Και οι δύο νομοθέτες συμφώνησαν ότι είναι πιθανόν στο μέλλον να υπάρξει και άλλη επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίθεση της Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001, τότε σκοτώθηκαν σχεδόν 3.000 άτομα, αναφέρει η σερβική «Γκλάς Σέρπτσκε»

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr