Οι Αμερικανοί ενισχύουν το βουλγαρικό στρατό με επικοινωνιακό υλικό


Ιανουάριος 22, 2014.

Σόφια.

Οι βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν εξοπλισμό στον τομέα των επικοινωνιών και πληροφοριών καθώς και ειδικό εξοπλισμό παρακολούθησης, από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης στον τομέα της ασφάλειας.


Αυτό ανακοινώθηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουλγαρία. Η παροχή ειδικού εξοπλισμού γίνεται για την εφαρμογή ενός προγράμματος για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμαχικών χωρών, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής τους ή υποστήριξης στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ή στις επιχειρήσεις ανασυγκρότησης και σταθεροποίησης, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων του ΝΑΤΟ.

Η συνολική αξία του πακέτου του ενισχυτικού εξοπλισμού εκτιμάται στα 12,5 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξοπλισμός που παρέχεται στη Βουλγαρία, θα βελτιώσει τις ευκαιρίες για την ανταλλαγή των πληροφοριών ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, όσον αφορά το άγημα στο Αφγανιστάν και θα συμβάλει περαιτέρω στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών του προσωπικού του.

Το πακέτο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις επικοινωνιών και πληροφοριών, καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό (όπως απεικόνιση θερμικής ακτινοβολίας).

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού,  οι Βουλγαρικές  Ένοπλες  Δυνάμεις, έχουν λάβει εξοπλισμό βίντεο επιτήρησης, ιατρικό εξοπλισμό, συστήματα πλοήγησης που χρησιμοποιούνται από τις βουλγαρικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Μέσα στο 2014, αναμένεται να παραχωρηθεί  συμπληρωτικός εξοπλισμός για τη βελτίωση της ασφάλειας και της κινητικότητας του προσωπικού  των βουλγαρικών ομάδων, που συμμετέχουν στην αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr