Η Τουρκία αρνείται τις ισραηλινές κατηγορίες ότι διατηρεί βάσεις της Αλ Κάιντα


Ιανουάριος 30, 2014.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, απέρριψε τους πρόσφατους ισχυρισμούς που φιλοξενήθηκαν στα ΜΜΕ, ότι υπάρχει βάση της Αλ Κάιντα στην Τουρκία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Tanju Bilgiç, είπε ότι «αυτό δεν έχει ρεαλιστική βάση», απαντώντας στα δημοσιεύματα από ορισμένα  μέσα ενημέρωσης της χώρας.


Ο Tanju Bilgiç πρόσθεσε ότι η Τουρκία, έχει υποστεί επιθέσεις από την Αλ Κάιντα στο παρελθόν και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό απειλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Dunay Bulteni.

«Από την κρίση στη Συρία, κάποιες ομάδες που εμπνέονται από την ιδεολογία της Αλ Κάιντα έχουν παρουσιασθεί στην περιοχή και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Η απάντηση έρχεται, μετά από δήλωση, στις 29 Ιανουαρίου,  του στρατιωτικού επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ,  υποστράτηγου Αβίβ Κοτσάβι, ότι η Τουρκία φιλοξενεί τρεις βάσεις τρομοκρατών της Αλ Κάιντα.

«Η Συρία είναι ο τόπος σύγκρουσης για όλη την περιοχή. Τα σημεία (στο χάρτη) στην Τουρκία, δεν είναι λάθος του γραφίστα και η απόσταση από την Ευρώπη είναι πολύ μικρή», είπε ο Κοτσάβι παρουσιάζοντας το χάρτη των τρομοκρατικών ομάδων, καθώς και τα κέντρα προώθησής τους από την Ευρώπη, στο συνέδριο του Ινστιτούτου Εθνικών Μελετών για θέματα ασφάλειας, στο Τελ Αβίβ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr