Ουαχαμπιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Βολγκογκράντ

 Από την επίθεση στο Βολγκογκράντ


Απειλούν να χτυπήσουν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ιανουάριος 20, 2014.

Ισλαμική μαχητική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 άτομα τον τελευταίο μήνα στη ρωσική πόλη του Βόλγκογκραντ (παλαιό Στάλινγκραντ).

Ο ισλαμική ομάδα συνέχισε τις απειλές της με ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο θέρετρο του Σότσι, στις 7 Φεβρουαρίου.

Στο βίντεο υπάρχει μια προειδοποίηση  στη ρωσική γλώσσα, προς τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τους αγώνες του επόμενου μήνα «Αν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα λάβετε ένα δώρο από εμάς για να σας ... και όλους τους τουρίστες που θα έρθουν».

Το βίντεο συνεχίζει: « Αυτό θα είναι το αίμα των μουσουλμάνων που χύνεται κάθε μέρα σε όλον τον κόσμο, στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία ή τη Συρία... σε όλον τον κόσμο. Αυτή θα είναι η εκδίκησή μας».

Σύμφωνα με το βίντεο οι άνδρες που πραγματοποίησαν την επίθεση στο Βόλγκογκραντ, ονομάζονται Σουλεϊμάν και Αβντούλ Ραχμάν και την έπραξαν εξ ονόματος μια ομάδας που είναι γνωστή ως «κράτος του Νταγκεστάν» και συνδέονται με μια ιρακινή φατρία που ονομάζεται « Ανσάρ αλ Σούνα».

Το Νταγκεστάν βρίσκεται στο Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας, όπου οι μαχητές έχουν οργανωθεί για να ιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος.

Προτρέπουν τον Ντοκού Ουμάροφ,  ηγέτη των σκληροπυρηνικών μαχητών να επιτεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, που βρίσκεται στη δυτική άκρη της οροσειρά του Καυκάσου, σημειώνουν τα αραβικά ‘αλ Χαντάθ’

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr