Πρόεδρος Ρουμανίας: Η Μολδαβία είναι ρουμανική επικράτεια


Ιανουάριος 3, 2013.

Βουκουρέστι.

Η Ρουμανία το 2014, θα πρέπει ανοικτά και ειλικρινά να πεί ότι η γειτονική Μολδαβία είναι ρουμανική επικράτεια, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Τας.

«Αυτή η χώρα δεν έχει δημιουργηθεί με το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, [από Γερμανία και Ρωσία], αλλά, έχει ιστορία, πολιτισμό και  γλώσσα, σχετίζεται με τη Ρουμανία, και τον ρουμανικό λαό», δήλωσε ο Μπασέσκου, εκράζοντας την ελπίδα ότι η ιδέα αυτή καλύπτει όχι μόνο τους πολιτικούς αλλά και όλους τους Ρουμάνους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρουμάνος πρόεδρος, δήλωσε ότι η ενοποίηση των δύο χωρών, Μολδαβίας και Ρουμανίας, θα πρέπει να θεωρηθεί το τρίτο εθνικό έργο του Βουκουρεστίου, μετά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

--
[ Η Μολδαβία-Moldova, ήταν μία  από τις δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης από το 1945 έως το 1991 με την ονομασία ‘Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία. Κήρυξε την ανεξαρτησία της στις 27 Αυγούστου του 1991. Έχει πληθυσμό 4,3 εκατομμύρια κατοίκους. Η Ρουμανία επιδιώκει την προσάρτηση της από τις αρχές, ήδη, του 20ού αιώνα.]
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr