Σκόπια: Η Σλαβική Διασπορά χαιρετίζει το ψήφισμα της ΕΕ


«Οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν αποτελούν βασική προϋπόθεση»

Ιανουάριος 22, 2014.

Η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά εξέφρασε την ικανοποίησή της με ο ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


«Η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά χαιρετίζει το ψήφισμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πρότεινε ο Richard Howitt, το οποίο συνιστά πάλι στα Σκόπια να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρκετές φορές ανέφερε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ, ότι τα Σκόπια έχουν εκπληρώσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, αλλά πρόσφατα ζητούνται  ολοένα νέες πρόσθετες προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

» Οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν πρέπει να αποτελέσουν μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, γιατί αυτά τα θέματα μπορούν να επιλυθούν παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις.

»Η Σλαβική Διασπορά υποστηρίζει  και συστήνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το άνοιγμα των κεφαλαίων της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θέματα που άπτονται της ΕΕ, σημειώνει ο Φιλίπ Αλτιπαρμακόφσκι, διευθυντής της Σλαβικής Ένωσης για την Ευρώπη.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr