Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας «Καλή ιδέα οι κοινές πρεσβείες με τη Σερβία»




Ιανουάριος 7, 2014.

Μπάνια Λούκα.

 Η πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία, Τζέλικα Τσβιγιάνοβιτς περιέγραψε ως μια καλή ιδέα την ιδέα που προσφέρει η Σερβία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να δημιουργήσουν κοινές διπλωματικές αποστολές, αλλά, δεν είναι σίγουρη ότι θα υλοποιηθεί αυτή η ιδέα.


Ο πρωθυπουργός της Σερβίας δήλωσε ότι θα ήταν λογικό να υπάρχει κοινή συμμετοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Σερβίας, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου, στις διπλωματικές τους αποστολές και ότι οι χώρες αυτές να λειτουργούν σε κοινό χώρο από κοινό προσωπικό με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

«Θα ήταν σημαντικό και για την προώθηση των κοινών συμφερόντων των χωρών αυτών», τόνισε.

«Νομίζω ότι θα λειτουργούσε αντιπροσωπευτικά, αν υπάρχει καλή θέληση, και θα μπορούσαν να παρουσιασθούν όλες οι ανάγκες αυτών των χωρών», είπε η Τσβιγιάνοβιτς στους δημοσιογράφους στη Μπάνια Λούκα, στο προαύλιο του καθρικού ναού του Χριστού του Σωτήρος (σημ. Σήμερα οι Σέρβοι και οι Σκοπιανοί έχουν Χριστούγεννα- με το παλιό ημερολόγιο).

Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την ΕΕ, όπου όλα τα κράτη μέλη διαθέτουν μια υπηρεσία που ασχολείται με τις κοινοπραξίες, καθώς και ορισμένα γραφεία των οποίων οι αποστολές στον κόσμο, αφορούν όλους τους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr