«Οι απόψεις της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ίδιες με του Οικουμενικού Πατριάρχη»


Ιανουάριος 4, 2014.

Η Ελλάδα σπάνια αναφέρει το πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και «κρύβεται» πίσω από τις απόψεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Ο μόνος που κάνει δημόσια και άμεσα μηνύματα, όχι μόνο για την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και για τα Σκόπια είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.
Γνωστός σε όλους για τις αντι-σλαβικές θέσεις του. Οι εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα σχολιάζουν ότι είναι κατά κάποιο τρόπο ένα μεγάφωνο  και παρουσιάζουν αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία θα μπορούσαν  να αποτελούν μια λύση στην εκκλησιαστική διαφορά ή ότι η Ελλάδα, τελικά, θα αναγνωρίσει τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Στην Ελλάδα, πολύ συχνά μεταδίδονται ειδήσεις που σχετίζονται με τον Γιοβάν Βρανισκόφσκι (Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας), αλλά, παρά την υποστήριξη που υπάρχει για αυτόν, δεν υπήρξε δημόσια αντίδραση από εκπρόσωπο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αποδεικτικά στοιχεία των κακών εκκλησιαστικών σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας, είναι η άρνηση των Ελλήνων Μητροπολιτών τον Φεβρουάριο του 2008, να παραβρεθούν (οι Σκοπιανοί) στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, στη συνέχεια, στη συμμετοχή αντιπροσώπων του μνημονίου συνεργασίας.

Ούτε ο αρχιμανδρίτης Τσαρκνιάς στην Έδεσσα, που χτίζει εκκλησία, αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, στη διάρκεια των προηγούμενων ετών, έπλεε σε σκάνδαλα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν για τη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Το σκάνδαλο αφορούσε  την πώληση γης μεταξύ του κράτους και της Μονής, με έμμεσο τρόπο, ιδιαίτερα δε σε υπεράκτιες εταιρείες, σημειώνει το πόρταλ του ‘Κανάλ 5’ του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr