Ισραήλ: Ο αντισημιτισμός απομονώνει τους Εβραίους της Διασποράς και προκαλεί αφομοίωση


 Ο αντισημιτισμός στην Ιταλία : Κούτες με γουρουνοκεφαλές,  έλαβαν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, η Κεντρική Συναγωγή στη Ρώμη, η Ισραηλινή Πρεσβεία και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού '9'.

Ιανουάριος 26, 2014.

Τελ Αβίβ.

Την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, το ισραηλινό υπουργείο για Υποθέσεις της Διασποράς έχει ετοιμάσει την ετήσια έκθεσή του για τον αντισημιτισμό στον κόσμο.

Από αυτήν προκύπτει ότι το 2013 το φαινόμενο αυτό έχει παρουσιάσει αύξηση.
Οι πιο δυσμενείς χώρες για τους Εβραίους είναι η Ουγγαρία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Σουηδία.

Στην Ουγγαρία η κύρια πηγή του αντισημιτισμού είναι οι νεοναζιστικοί κύκλοι που θεωρούνται ως δεξιοί και στη συνέχεια ακολουθούν, η Γαλλία και το Βέλγιο με αντισημιτική στάση από την μουσουλμανική κοινότητα.

Σχετικά χαμηλά επίπεδα του αντισημιτισμού παρουσιάζουν η Γερμανία, η Ιταλία, η Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Σύμφωνα με τη μελέτη, το 23 τοις εκατό των Εβραίων της Ευρώπης, ομολόγησε ότι φοβάται για την ασφάλειά του και αποθαρρύνεται να επισκεφθεί ένα εβραϊκό πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο.

Ενώ, το 33 % των Εβραίων θα δηλώσει ότι δεν θα βγει έξω από το σπίτι με εθνικό-θρησκευτικό «αναγνωριστικό σήμα», όπως είναι π.χ. το έμβλημα του Δαυίδ.
Το 77 % των Εβραίων που έχει συναντήσει γελοιοποίηση τους σε ομιλία, δεν έχει προβεί σε καταγγελία, ούτε στην αστυνομία, ούτε σε εβραϊκές οργανώσεις. Η εξήγηση που έδωσαν είναι η δυσπιστία για τον εντοπισμό των δραστών και της προσαγωγής τους στη δικαιοσύνη.

Το 25 % των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πέρυσι υπέστη αντισημιτική ταπείνωση. Οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι φοβούνται  τις παρενοχλήσεις ή τις επιθέσεις που υποκινούνται από εθνοτικό μίσος.

Ο υπουργός Οικονομίας Ναφταλί Μπενέτ, δήλωσε ότι ο αντισημιτισμός όχι μόνο δεν ενώνει τους Εβραίους, αλλά τους χωρίζει. Ο λόγος είναι ότι προσπαθούν να κρύψουν την εβραϊκή καταγωγή τους και επιδιώκουν να έχουν σχέσεις με μη Εβραίους και κυρίως οι Εβραίοι της Ευρώπης προσπαθούν να ξεφύγουν από τις εθνικές ρίζες τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο το φαινόμενο του αντισημιτισμού τα τελευταία χρόνια αυξάνεται στην Ευρώπη, χωρίς αυτή η αύξηση να έχει σχέση με γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Αντισημίτες υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, δηλαδή, τόσο οι αριστεροί, όσο και οι δεξιοί στην Ευρώπη, μισούν τους Εβραίους.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού γίνονται διπλωματικές προσπάθειες με τη συνεργασία με τις εβραϊκές κοινότητες για τη δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας, με τη μορφή ενός Λογισμικού Ασφάλειας,  των Εβραϊκών Κοινοτήτων.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr