Οι Τουρκμένοι της Συρίας ζητούν υποστήριξη από την Τουρκία


Ιανουάριος 29, 2014.

Οι Τουρκμένοι της Συρίας ζήτησαν τη βοήθεια της Τουρκίας για να σταματήσουν τη μετακίνηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) προς τις περιοχές τους.


Ο Huseyin Abdullah Dede, αναπληρωτής πρόεδρος της Συνέλευσης των Τουρκμένων στο Χαλέπι της Συρίας, ζήτησε από την κυβέρνηση της Τουρκίας, τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε πρόσφυγες στη Συρία», δήλωσε ο Abdullah Dede,  «Ο λαός μας  έρχεται στην πλευρά των συνόρων Συρίας- Τουρκίας, λόγω των συγκρούσεων στην περιοχή. Θέλουμε να μείνουμε στις πατρίδες μας και δεν θέλουμε να γίνουμε βάρος σε κανέναν».

Ο Dede υποστήριξε ότι το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί στη Γενεύη-2, ώστε να μπορούν να γίνουν λωρίδες ανθρωπιστικής βοηθείας στις αποκλεισμένες περιοχές του συριακού Τουρκμενιστάν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα, μέχρι στιγμής, σημειώνει το δημοσίευμα του Dunya Bulteni.

Επίσης,  ο Hamis Turk,  εκπρόσωπος της πόλης Γκαζιάντεπ, ανέφερε ότι οι Σύριοι Τουρκμένοι πολεμούν μόνοι τους Ισλαμιστές και χρειάζονται τη βοήθεια της Τουρκίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr