Τουρκία: Αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις με φόντο την Αλ Κάιντα




Ιανουάριος 14, 2014.

Αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις από τη Διεύθυνση του τμήματος Ασφαλείας πραγματοποιήθηκαν, τα ξημερώματα, στην Κωνσταντινούπολη κατά συγκεκριμένων δομών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος –PKK, του Μαρξιστικο-Λενινιστικού Κομουνιστικού Κόμματος –MLKP και του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος- Μέτωπο – DHPK-C.


Από τις δράσεις κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια εκρηκτικά συστήματα για βομβιστικές επιθέσεις, κατάλογοι διευθύνσεων ανώτερων αστυνομικών και στρατιωτικών, πλαστές ταυτότητες και οργανωτικά έγγραφα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας σε γραπτή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το Τμήμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας προέβη σε επιχειρήσεις στις 19, 26, 28 και 30 Δεκεμβρίου του 2013 καθώς και την 9η Ιανουαρίου του 2014, σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet».

Επιπρόσθετα, άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Μονάδα Ασφαλείας,  του τμήματος καταπολέμησης της τρομοκρατίας, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου διέρρηξε τα γραφεία μιας ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης (φωτό), η οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταφέρει όπλα στη γειτονική Συρία.

Η αστυνομία ερεύνησε τα γραφεία του «Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας» στην πόλη Κίλις, στην νότια Τουρκία- στα σύνορα με τη Συρία- σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της Οργάνωσης, Χουσεΐν Ορούς.

«Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μέρος μιας βρώμικης συνωμοσίας», είπε ο Ορούς προς το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο για τις πράξεις τους.

Την 1η Ιανουαρίου, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν φορτηγό με φορτίο όπλων και πυρομαχικών προς τα σύνορα της Συρίας. Οι οδηγοί υποστήριξαν ότι μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια από το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής, χωρίς όμως να αντιδράσουν στις ‘συκοφαντίες’.

Επίσης, το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής κατηγορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε τον υπολογιστή της οργάνωσης για διερεύνηση.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr