Πρόεδρος Ρουμανίας: Η Μολδαβία πρέπει να ενωθεί με τη Ρουμανία



...για να προστατευθεί από τη Ρωσία

Ιανουάριος 6, 2014.

Βουκουρέστι.

 Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, επανέλαβε ότι η Ρουμανία θα πρέπει να ενωθεί με τη Μολδαβία για να τη βοηθήσει να ενταχθεί στην ΕΕ και για να προστατευθεί από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το Itar Tass που επικαλείται το τηλεοπτικό κανάλι B1  της Ρουμανίας:
« Η Μολδαβία είναι μια χώρα, στην οποία  έχει παγώσει η σύγκρουση στην Υπερδνειστερία, το κλειδί για τη λύση δεν βρίσκεται ούτε στο Κισινάου, ούτε στη Μόσχα. Είδαμε τι συνέβη με την Ουκρανία και την Αρμενία. Η Ρουμανία πρέπει να ενωθεί με την Μολδαβία και  είναι υποχρεωμένη να την αποζημιώσει με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Αναγνώρισε, όμως, ότι «Στη Ρουμανία την ένωση των δύο κρατών τη θέλουν το 70 τοις εκατό των πολιτών, αλλά μόνο το 30 τοις εκατό στη Μολδαβία», δήλωσε ο Μπασέσκου.

Πριν από δύο ημέρες, ο Μπασέσκου είχε προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι το 2014, ‘ανοικτά και ειλικρινά πρέπει να πεί ότι η γειτονική Μολδαβία ανήκει στη ρουμανική επικράτεια’.

Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Μπασέσκουτ δήλωσε ότι η ενοποίηση των δύο χωρών θα αποτελέσει το τρίτο εθνικό έργο στο Βουκουρέστι, μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα  ενιαίο κράτος», δήλωσε ο αρχηγός του ρουμανικού κράτους, σύμφωνα με τη Romania Libera (φωτό).


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr