Η NSA σχεδιάζει να σπάσει το σύστημα πληροφοριών με τη χρήση κβαντικού υπολογιστή


Ιανουάριος 3, 2014.

Η Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ (NSA), αναπτύσσει έναν κβαντικό υπολογιστή, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης των πληροφοριακών συστημάτων με σούπερ κωδικούς που ανήκουν σε ξένες κυβερνήσεις καθώς και σε τεράστιες ιδιωτικές εταιρείες.


Η πληροφορία για αυτήν την έκδοση παρουσίασε η Washington Post, δημοσιογράφοι της οποίας έχουν πληροφορηθεί άλλο ένα μέρος των αποκαλύψεων των μυστικών εγγράφων που έφερε στο φως ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Edward Snowden.

Η δημιουργία αυτού του υπερ-υπολογιστή είναι μέρος ενός ευρύτερου ερευνητικού προγράμματος της NSA που καθορίστηκε ως «διείσδυση σε ιδιαίτερα ενισχυμένα αντικείμενα» και προϋπολογίζεται σε 79,7 εκατ. δολάρια.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός κβαντικού υπολογιστή προτάθηκε και τεκμηριώθηκε θεωρητικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από επιστήμονες διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως υπενθυμίζει το Itar Tass.

Προσπάθειες για τη δημιουργία μιας τέτοιας συσκευής θα δώσει τη δυνατότητα εκτέλεσης περισσότερων εργασιών ανά μονάδα χρόνου από έναν κανονικό υπολογιστή, ωστόσο δεν έχει, ακόμη, οδηγήσει σε πρακτικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Δυτική Ευρώπη, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά προς την κατεύθυνση αυτή.

--







Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr