Πεντάγωνο: Ο Snowden έκλεψε στοιχεία για στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ


Ιανουάριος 10, 2014.

Μόσχα.

Ο Edward Snowden, ο οποίος έκλεψε πάνω από 1,7 εκατομμύρια διαβαθμισμένα έγγραφα, δεν έχει μόνο πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας – NSA, αλλά και δεδομένα σχετικά με τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τους ειδικούς του Πενταγώνου.


Πιστεύουν ότι η δημοσίευση αυτών των εγγράφων μπορεί να πέσει στα χέρια των τρομοκρατών.

Έχει πληροφορίες σχετικές με το Στρατό, την Αεροπορία, το Ναυτικό και τους Πεζοναύτες, από απόρρητες εκθέσεις εμπειρογνωμόνων.

Η δημοσίευση  αυτών των εγγράφων, που έχουν υποκλαπεί από τον Σνόουντεν θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία των ενεργειών των αμερικανικών στρατευμάτων και τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών, είπαν.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Μισέλ Μπέρμιγχαμ, καθόρισε τη διαρροή των πληροφοριών αυτών ως «εξαιρετικά επιβλαβή», σύμφωνα με το Itar Tass.
Πρόσθεσε ότι με το ενδεχόμενο δημοσίε
υσης του διαβαθμισμένου υλικού, οι τρομοκράτες θα αποκτήσουν σαφέστερη κατανόηση των μεθόδων συλλογής δεδομένων, που ακολουθεί η NSA και θα λάβουν αντίμετρα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr