Αμερικανική μάχιμη ομάδα 4.000 ανδρών κατευθύνεται στη Μέση Ανατολή




Φεβρουάριος 8, 2014.

Ουάσιγκτον.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διατάχθηκε να αποστείλει μια ομάδα μάχης στη Μέση Ανατολή.


Το Ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει το «USS Bataan Amphibious Ready Group (ARG)» στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων.

Το Πολεμικό Ναυτικό σύμφωνα με ανακοίνωση του Bataan, θα φέρει περισσότερους από 4.000 ναύτες και πεζοναύτες και θα αποπλεύσει από τη ναυτική  βάση του Νόρφολκ στις 8 Φεβρουαρίου 2014.

«Θα αποπλεύσουν για μια  τακτική προγραμματισμένη αποστολή για την υποστήριξη των λειτουργιών ασφαλείας, αντιμετώπισης κρίσεων, συνεργασία για την ασφάλεια στη θάλασσα και σε θέατρα συνεργασίας για την ασφάλεια και την προώθηση της ναυτικής παρουσίας του 5ου και του 6ου Αμερικανικών στόλων στις περιοχές που λειτουργούν», ανακοίνωσε το Ναυτικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από το USS Mesa Verde και το USS Gunston Hall.

Ο στολίσκος, αναμένεται να λειτουργήσει τόσο στον Περσικό Κόλπο, όσο και στη Μεσόγειο Θάλασσα, για τουλάχιστον έξι μήνες.

Το Baatan αναγνωρίζεται ως ένα πολυδύναμο αμφίβιο επιθετικό σκάφος.
Οι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν την αποστολή στη Μέση Ανατολή ως ρουτίνα, αφού στο τέλος του περασμένου έτους, το Πολεμικό Ναυτικό μείωσε την παρουσία του στον Κόλπο από δύο σε ένα αεροπλανοφόρο.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr