Σερβία: Ο Βενιζέλος περιμένει από τον Νίκολιτς να συμβάλει στη διαφορά του ονόματος


Φεβρουάριος 18, 2014.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα στο Βελιγράδι είπε ότι αναμένει βοήθεια από τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.


Σύμφωνα με τον Βενιζέλο, ο Νίκολιτς μπορεί «προσωπικά να συμβάλει στη δημιουργία φιλικών σχέσεων και στη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρει το Τανγιουγκ.

Ο Βενιζέλος έφθασε σήμερα στο Βελιγράδι με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΕ, στο πλαίσιο μιας περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια. Εκτός από τον Νίκολιτς, ο Βενεζέλος, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πρώτο αναπληρωτή πρωθυπουργό  της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς.

Ο Βενιζέλος αναχωρεί από το Βελιγράδι για την Πρίστινα, στη συνέχεια στα Σκόπια, όπου προβλέπεται την Πέμπτη να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Σκοπίων Γκεόργκι Ίβανοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι καθώς κα με τους πολιτικούς ηγέτες του DUI, Αλί Αχμέτι και SDSM,  Ζόραν Ζάεφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr