Τουρκία: Ο στολίσκος Μπαρμπαρός θα διέλθει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας


Φεβρουάριος 26, 2014.

Η τουρκική ναυτική ομάδα ‘Μπαρμπαρός’, προκειμένου να υποστηρίξει την τουρκική εξωτερική πολιτική στις αφρικανικές χώρες, θα περάσει για πρώτη φορά, μετά το 1886,   το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος στη Νότια Αφρική.


Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, τα τουρκικά πολεμικά σκάφη θα επισκεφθούν 29 λιμάνια των αφρικανικών χωρών.

«Σκοπός του ταξιδιού είναι δείξουμε στον κόσμο τις δυνατότητες της Τουρκίας, υποστηρίζοντας έτσι την εξωτερική πολιτική προς τις αφρικανικές χώρες και να συμβάλλουμε σε αυτήν», είπε ο υποναύαρχος Ali Murat Dede, υπό την εντολή του οποίου βρίσκονται  οι φρεγάτες TCG Gediz  και Oruçreis, η κορβέτα Heybeliada και το TCG. YB. Kudret Güngör που μεταφέρει καύσιμα, νερό, τροφοδοσία κλπ. για τον τουρκικό στολίσκο Μπαρμπαρός», αναφέρει η δήλωση.

Για το σκοπό της παρούσας δράσης, σημειώνει το δημοσίευμα, όπου ο τουρκικός στόλος θα διέλθει το ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, πρώτη φορά,  μετά από 150 χρόνια, θα διεξάγει ασκήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια και καταπολέμησης της πειρατείας, ο υποναύαρχος Ali Murat Dede, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει επάνω στη φρεγάτα Gediz στις 3 Μαρτίου, θα αναφερθεί στο πλαίσιο του μακρινού ταξιδιού, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr