Η Γερμανίδα Καγκελάριος επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ


«...με το σύνολο του υπουργικού της συμβουλίου»

Φεβρουάριος 24, 2014.

Το αεροπλάνο της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.


Μαζί με την Καγκελάριο έφθασε στο Ισραήλ, σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας.

Το βράδυ της Δευτέρας, 24 Φεβρουαρίου, στην Ιερουσαλήμ θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, Ισραηλινοί και Γερμανοί υπουργοί θα πραγματοποιήσουν κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων. Η διάσκεψη θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο ‘King David» της Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ημέρα, η Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τον πρόεδρο του Ισραήλ,  Σιμόν Πέρες, στην κατοικία του όπου θα του παρουσιάσει την υποστήριξη και τη συνεργασία της Γερμανίας προς το εβραϊκό κράτος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η γερμανική αντιπροσωπεία θα υπογράψει με την ισραηλινή κυβέρνηση σημαντικές διμερείς συμφωνίες που αποσκοπούν στην προώθηση της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Έχουμε έρθει εδώ με το σύνολο σχεδόν της νέας κυβέρνηση μας και θέλαμε να σας δείξουμε με αυτόν τον τρόπο, ότι είναι πράγματι πολύ δυνατή η φιλία μας», δήλωσε η Μέρκελ, η οποία πρόσθεσε ότι η Γερμανία επί πέντε δεκαετίες στηρίζει το Ισραήλ για να εξασφαλιστεί το μέλλον του κράτους, σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr