Βουλγαρικό Κόμμα: Δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Βουλγαρία


Φεβρουάριος 19, 2014.

Σόφια.

Η Βουλγαρία δεν είναι πολυεθνικό κράτος, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ‘Ataka’, Βόλεν Σιντέροφ στο πρακτορείο Φόκους, αντιδρώντας σε δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της Βουλγαρίας  «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»/ «ДПС» - που αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκικό κόμμα - ότι “οι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας είναι εθνικότητας τουρκικής”.


«Δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιδράσω  στην ομιλία του προέδρου του «ДПС», γιατί άρχισε να κολυμπάει στα βαθιά νερά», είπε ο Σιντέροφ.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Ισλάμ στη Βουλγαρία, έχουν τουρκική εθνικότητα», είπε ο αρχηγός του Ataka και πρόσθεσε:

Ο Nihad Pasa είχε γράψει ένα πόνημα που έλεγε «Εντός της Βουλγαρίας ζουν περίπου ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι. Δεν είναι Τούρκοι, είναι απόγονοι Βουλγάρων που εξισλαμίστηκαν κατά τους τελευταίους αιώνες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας».

 Έτσι, όταν μιλάμε για του μουσουλμάνους στη Βουλγαρία, μιλάμε για Βουλγάρους και όχι αυτά που διατείνεται το DPS.

“Εάν κάποιος θέλει να αποκαλείται Τούρκος, για κάποιο όφελος, ας λέγεται έτσι, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικό. Το ψέμα της παγκοσμιοποίησης για τον αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων δεν αντέχει νομικά. Υπάρχουν παγκόσμιες μελέτες, όπου παρουσιάζεται το DNA των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, που δεν έχει τίποτε να κάνει με την τουρκική εθνότητα. Και όταν μιλάμε για κοινωνική ειρήνη, μιλάμε για θρησκευτική ειρήνη, των θρησκευτικών κοινοτήτων στις οποίες υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών. Πρόκειται για διαφορετικές θέσεις και απόψεις για τον κόσμο. Ο χριστιανισμός έχει κάποιες απόψεις και το Ισλάμ έχει τις δικές του», είπε ο Σιντέροφ προσθέτοντας «οι μουσουλμάνοι δεν είναι εθνότητα».

«Όταν η χώρα σας είναι η Βουλγαρία, θα ακολουθείτε το βασικό βουλγαρικό νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες και στηρίζεται στο βουλγαρικό δίκαιο της Βουλγαρίας και στις πολιτιστικές της αξίες. Πιστεύω ότι κάθε Βούλγαρος πρέπει να συμφωνεί με το Σύνταγμα. Η Βουλγαρία δεν είναι πολυεθνικό κράτος, όπως διατείνεται ο πρόεδρος του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», είπε ο Σιντέροφ.

Και στις απόψεις του ότι «η Βουλγαρία είναι πολυεθνικό κράτος και αφού δεν σέβονται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων θα προβούμε σε αυτονομία», θα ήθελα να πω ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη τακτική και για εμάς πολύ ανησυχητική, είπε ο πρόεδρος του Ataka.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr