Ισραήλ: Εκατοντάδες μαθήτριες μετά το σχολείο κάνουν πορνεία


Κοινωνικό πρόβλημα η πορνεία των μαθητριών

Φεβρουάριος 10, 2014.

Τελ Αβίβ.

Εκατοντάδες μαθήτριες που διαβιούν στην καρδιά του Ισραήλ, μετά τα μαθήματα, κάνουν ως μερική απασχόληση την πόρνη, δήλωσε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 ο υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μέιρ Κοέν, στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώθηκε για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


«Μόνο στην πόλη του Τελ Αβίβ με τη πορνεία ασχολούνται περίπου 700 κορίτσια σχολικής ηλικίας και, τουλάχιστον, τα 300 από αυτά, το πρωί παρακολουθούν επιμελώς τα μαθήματα στο σχολείο», είπε ο υπουργός.

Θα πρέπει να σημειωθεί –γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα- ότι προσφάτως ο Κοέν ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της παιδικής πορνείας στη χώρα.

Με λύπη μου σήμερα, βλέπω, ότι πρόβλημα αυτό απασχολεί του κοινωνικούς λειτουργούς, και αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί εξ ίσου και από τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές των σχολείων, τους δασκάλους, τους επικεφαλής των περιοχών και τους τοπικούς συλλόγους, είπε ο Κοέν.

«Όλα ξεκινούν από τους διευθυντές που αγνοούν αυτές τις περιπτώσεις, φοβούμενοι ότι εάν ασχοληθούν με το αντικείμενο αυτό θα μειωθεί η βαθμολογία του ιδρύματος τους, αντί να τους λένε «μην είστε ντροπαλές, μην σωπαίνετε, τηλεφωνήστε μας, είμαστε εδώ για σένα...»

Το συνέδριο παρακολούθησαν δάσκαλοι που εργάζονται με αντικείμενο την ταραγμένη εφηβεία, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων της νεολαίας, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν ακόμη τελειώσει το σχολείο, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα.

--
9TV
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr