«Για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου βοήθησαν οι Αλβανοί της Αμερικής»




Φεβρουάριος 11, 2014.

Νέα Υόρκη.

«Χωρίς τους Αλβανούς της Αμερικής, το Κοσσυφοπέδιο δεν θα είχε πλήρη ελευθερία. Αυτοί πίεσαν έντονα για την ανεξαρτησία του, στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη και σε όλα τα κυβερνητικά κλιμάκια των ΗΠΑ», 


αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι που βρέθηκε στον εορτασμό της έκτης επετείου της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη.

«Από τις ιδέες σας, τους στόχους σας και τις δεσμεύσεις σας έχουν γίνει πολλά έργα, τα οποία, τελικά, ολοκληρώθηκαν με την πλήρη ελευθερία του Κοσσυφοπεδίου. Χωρίς τη συμβολή σας στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα υπήρχε ελευθερία, δεν θα ήταν ανεξάρτητο. Όλοι εσείς από όπου και αν κατάγεστε, το Κόσοβο, το Τέτοβο, το Πρέσεβο ή την Αλβανία,  με ορόσημο το ιδανικό της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας, καθώς και της απονομής των δικαιωμάτων των Αλβανών, μιλήσατε μέσω του λόμπι μας στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον και παρουσιάσατε την αλήθεια για τον αγώνα μας στην ελευθερία και την ανεξαρτησία», δήλωσε ο Θάτσι.

Ο ίδιος δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους, ακόμη και μετά τον πόλεμο για την ανόρθωση του Κοσσυφοπεδίου.

Η έκτη επέτειος της ανεξαρτησίας του Κοσόβου διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο του Κοσσυφοπεδίου στη Νέα Υόρκη, σημειώνει το δημοσίευμα του Κόσοβο Πρες.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr