Η Ρωσία προτίθεται να επενδύσει στη Βουλγαρία €15,5 δις


Μάρτιος 27, 2014.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επενδύσει περισσότερα από 3 δις ευρώ στην ανάπτυξη της βασικής υποδομής των μεταφορών της Μαύρης Θάλασσας και του Δούναβη, περιοχές για τις οποίες η ΕΕ δεν παρέχει κονδύλια, σημειώνει η βουλγαρική ‘Στάνταρντ’ μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι με εκπροσώπους του βουλγαρο-ρωσικού εμπορικού επιμελητηρίου.


Ένα από τα έργα στα οποία οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν ένα μέρος από το συνολικό κεφάλαιο, είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Βάρνας, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού «Iztok».

Επίσης εξετάζεται η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας Βάρνας- Ρούσε, η ολοκλήρωση του έργου «αυτοκινητόδρομος Αίμος» [Σόφια-Βάρνα] κ.α.

Οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις τρέχοντες συνθήκες μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι  του Επιμελητηρίου.
Οι προτάσεις αυτές είχαν παραδοθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση κατά το παρελθόν έτος, αλλά έμειναν αναπάντητες.

Επίσης, η Ρωσία είναι πρόθυμη να επενδύσει €12,5 δις στη Βουλγαρία για την επανεκβιομηχάνιση της χώρας. Η παρούσα πρόταση έχει άρρηκτη σχέση με την κατασκευή του “South Stream”, όπως εξήγησαν οι επιχειρηματίες.

Είναι μια ευκαιρία με την επεξεργασία του φυσικού αερίου να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο «Khimki» [Χημικά], λένε οι επιχειρηματίες.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr