Συρία: Τηλεφωνικό μήνυμα από τον απαχθέντα μητροπολίτη Χαλεπίου


Μάρτιος 5, 2014.

Η ιστοσελίδα του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου- Orient- που διευθύνεται από το δικηγόρο και καθηγητή, Rodrigue Khoury, δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με την απαγωγή από την Αλ Κάιντα του επισκόπου Παύλου (Boulos) Yazigi.


Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι μετά από περίπου μισή ώρα από την απαγωγή των επισκόπων Παύλου Γιαζίγκι και Ιωάννου Αμπραχάμ, ο επίσκοπος  της Ορθόδοξης Μητρόπολης του Χαλεπίου έστειλε μήνυμα σε ορισμένους από τους πιστούς του που έγραφε:

« Η Αλ Κάιντα μας απήγαγε και θα μας πάει κάπου στην Τουρκία». Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι η πληροφόρηση αυτή δίνεται για τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας και για την κοινή γνώμη του χριστιανικού κόσμου.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο μήνυμα αυτό έφθασε σε ένα μέλος του κόμματος που βρίσκονταν στην Ελλάδα και το οποίο με τη σειρά του, το μετέφερε.

Ο Rodrigue Khoury δήλωσε ότι το υλικό αυτό το δημοσιοποίησε για να υπάρξει συνεργασία με τις τουρκικές αρχές σε αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα.

Για διευκρίνιση αυτού του δημοσιεύματος, «τα Γεγονότα»/ «αλ Χαντάθ» επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του κόμματος της «Ανατολής», Ροντρίγκε Χόουρι, ο οποίος επιβεβαίωσε την εγκυρότητα των πληροφοριών.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr