Ισραηλινοί κομάντος εκπαιδεύουν Εβραίους στο Κίεβο


Μάρτιος 17, 2014.

Τα ζητήματα προσωπικής ασφάλειας και οι προκλήσεις με τα αντισημιτικά περιστατικά στη σύγχρονη Ουκρανία, οδήγησε σε μια νέα πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Φόρουμ του Ρωσικού Εβραϊσμού- άρχισε ένα σεμινάριο για την Αυτοάμυνα στην εβραϊκή κοινότητα του Κιέβου.


Το σεμινάριο άρχισε στις 9 Μαρτίου και στο οποίο λαμβάνουν μέρος πάνω από 30 ακτιβιστές της εβραϊκής κοινότητας του Κιέβου καθώς και εργαζόμενοι στην κεντρική Συναγωγή «Μπρόνσκι», με επικεφαλής τον αρχιραβίνο της Ουκρανίας και Κιέβου, Μόσε Ρέουβεν Ασμάν.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από ισραηλινούς εκπαιδευτές  που εκπροσωπούν την οργάνωση OTSMA- των ειδικών μονάδων του Ισραηλινού Στρατού και των Δυνάμεων Ασφαλείας.

Οι πρακτικές ασκήσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων για την προσωπική ασφάλεια, την ταχεία αντίδραση στις απειλές στο δρόμο και στην εξεύρεση τρόπων για να αντιμετωπίσουν την επιθετική συμπεριφορά του πλήθους.
Η εκπαίδευση γίνεται κα με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, όπου έχουν μαγνητοσκοπηθεί διαφόρων ειδών επιθέσεις και οι εκπαιδευτές καθοδηγούν τους τρόπους αντιμετώπισης σε αυτές.

Το παρόν σεμινάριο στο Κίεβο είναι το δεύτερο κατά το οποίο γίνεται εκπαίδευση σε Εβραίους και πραγματοποιείται με μέριμνα του προέδρου του Παγκόσμιου Φόρουμ των Ρώσων Εβραίων, Αλεξάντερ Λεβίν, με αρμοδιότητα στους Εβραίους της Διασποράς.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες για τις εβραϊκές κοινότητες της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με την εβραϊκή πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr