Οι Εβραίοι Ουκρανίας ζητούν από Ισραήλ να μην τους εμπλέξουν στην κρίση


Μάρτιος 22, 2014.

«Έχουμε μια φυσιολογική και εποικοδομητική  συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας» δηλώνουν οι εβραϊκές κοινότητες σε επιστολή τους προς το Κοινοβούλιο (Κνεσέτ) του Ισραήλ, ζητώντας να μην τους εμπλέξουν στη διένεξη που υπάρχει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.


Η επιστολή εστάλη την Τετάρτη 19 Μαρτίου από τον Δαυίδ  Άντελμαν και τον Άβιγκντορ Εσκίν, επικεφαλής των 25 εβραϊκών κοινοτήτων της Ουκρανίας.

«Είμαστε ηγέτες των περιφερειακών κοινοτήτων και βρισκόμαστε στο μέσο των καθημερινών γεγονότων, τα οποία βλέπουμε με τα μάτια μας. Έχουμε μια φυσιολογική και εποικοδομητική συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας» σημειώνει η επιστολή και προσθέτει:

«Η ειρηνική περίοδος είναι ασταθής- κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο. 
Σήμερα όμως δηλώνουμε: για τυχόν επιθετικές ενέργειες κατά των Εβραίων στην Ουκρανία δεν υπάρχουν αντισημιτικές εκρήξεις, έχουμε ομαλές σχέσεις με τις αρχές και είναι σταθερή η κατάσταση στις περιφέρειες. Ζητάμε ευγενικά να μην γίνει λόγος για «εβραϊκό χαρτί» στην Ουκρανία αφού δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί αυτή η ειρήνη και η ηρεμία».

Η επιστολή επισημαίνει, ακόμη, ότι η Κνεσέτ δεν πρέπει να επικαλείται την εβραϊκή κοινότητα στην Ουκρανία σε όποιες αποφάσεις της, «αφού αυτοί οι άνθρωποι δεν ζουν στην Ουκρανία και δεν είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στις περιφέρειες».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr