Αποστάσεις Προέδρου Τουρκίας από τον πρωθυπουργό Ερντογάν


Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι κατά του κλειδώματος των κοινωνικών δικτύων

Μάρτιος 21, 2014.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας , Αμπντουλάχ Γκιουλ, είναι κατά του κλειδώματος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, ανέφερε μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ερντογάν να μπλοκάρει την πρόσβαση σε αυτό.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet», όλοι περίμενα την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος είναι ενεργός χρήστης του Twitter.

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ έδωσε το μήνυμα μέσω του ‘απαγορευμένου’ Twitter:
 «Δεν θα εγκρίνω το πλήρες κλείσιμο των κοινωνικών πλατφόρμων ενημέρωσης», έγραψε και τόνισε προς την τουρκική εφημερίδα: 

«Επιπρόσθετα, όπως επεσήμανα δεκάδες φορές με το επιτευχθέν επίπεδο της ανάπτυξης της τεχνολογίας των επικοινωνιών, ήδη, από καθαρά τεχνική άποψη, δεν είναι πλέον δυνατόν να εμποδιστεί τελείως η πρόσβαση σε πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο, όπως το
Twitter», δήλωσε στην εφημερίδα «Milliyet».

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης:  Η απαγόρευση του Twitter δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ

Μετά από τον πρόεδρο της Τουρκίας και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι «η παρεμπόδιση στην πρόσβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, δεν θα πρόκειται αν διαρκέσει πολύ».

Όπως είπε στο τηλεοπτικό κανάλι NTV:

« Αυτή είναι μια απόφαση που πάρθηκε βεβιασμένα. Νομίζω ότι η πρόσβαση δεν θα διαρκέσει πολύ. Το θέμα δεν είναι ευχάριστο. Αλλά, εφ’ όσον παραβιάζονται οι κανόνες, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα», είπε ο Μπαμπατζάν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr