Ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Υπερδνειστερία


Μάρτιος 21, 2014.

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στην Υπερδνειστερία, μια φιλορωσική  περιοχή, αποσχισθείσα από τη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού.


Στο πλαίσιο αυτής της άσκησης –σημειώνει το mediafax- υπάρχει ο φόβος για αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία να επαναληφθεί το σενάριο της Κριμαίας.

Ο εκπρόσωπος της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, συνταγματάρχης Όλεγκ Κοστσέτκοφ, δήλωσε ότι αυτοί οι ελιγμοί στοχεύουν στην εκπαίδευση των στρατιωτών σε μια ενδεχόμενη επίθεση του εχθρού.

«Στο σενάριο αυτών των ασκήσεων, ένα από τα κύρια καθήκοντα των ειρηνευτικών στρατευμάτων είναι να διασφαλίσουν  τους άμαχους στις εμπόλεμες ζώνες», είπε.

Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται μετά την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Μολδαβίας, Νικολάε Τιμόφτι, στην οποία εξέφρασε την ανησυχία του για μια πιθανή επανάληψη του σεναρίου της Κριμαίας στη χώρα, αφού ο πρόεδρος της Υπερδνειστερίας ζήτησε από το Κοινοβούλιο της Μόσχας να γίνει προσάρτηση της περιοχής του κατά το πρότυπο της Κριμαίας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr