Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συνέλαβαν κατάσκοπο από την Υπερδνειστερία


Μάρτιος 31, 2014.

Η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας – СБУ, έχει υπό κράτηση έναν πράκτορα της Κα Γκε Μπε-  КГБ, της μολδαβικής δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας.

Η πληροφορία είναι από την ουκρανική «Αλήθεια», που σημειώνει ότι ο Σ. Κουζμούκ, συνελήφθη από την Αντικατασκοπεία της Ουκρανίας, κατά τη στιγμή που ερχόταν σε επαφή με ένα πολίτης της χώρας.

Ο κατάσκοπος, σημειώνει το δημοσίευμα, είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα κανάλι για την εισαγωγή παράνομων όπλων και πυρομαχικών από την επικράτεια της Υπερδνειστερίας στην Ουκρανία, προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η κοινωνικο-πολιτική κατάσταση κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του Μαΐου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον οργανισμό СБУ.

Ο συλληφθείς είναι αξιωματικός της КГБ της Υπερδνειστερίας και στόχος τους ήταν επίσης, η συλλογή πληροφοριών για στρατιωτικές μονάδες της Ουκρανίας, την μετεγκατάστασή τους και την κατάσταση ετοιμότητας μάχης της κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας.

Ο κατάσκοπος παραδέχθηκε την υπαγωγή του στη σύνθεση της КГБ και είπε ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει κύκλωμα διακίνησης όπλων στο ουκρανικό έδαφος.

Λόγω του διαβατηρίου της Μολδαβίας που είχε ο Κουζμούκ, ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά του στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Μολδαβίας.

Νωρίτερα οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας είχαν συλλάβει ένα πολίτη στο Τσερνίκοφ, που ήταν αξιωματικός του προσωπικού της κεντρικής διεύθυνσης πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr