Σκόπια: Το DUI κάλεσε για μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών


Μάρτιος 26, 2014.

Το αλβανικό κόμμα «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση» που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του νοτιοσλαβικού κράτους, ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τις προεδρικές εκλογές , παρουσιάζοντας συγχρόνως τη θέση του για έναν συναινετικό υποψήφιο πρόεδρο.


Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος, Αλί Αχμέτι, ο Αλβανός υποψήφιος, Ιλιάζ Χαλίμι,  που προωθεί το έτερο αλβανικό κόμμα , DPA,  θα συναντήσει την ήττα στις εκλογές και θα είναι μια ήττα για όλους τους Αλβανούς «για το λόγο αυτό παροτρύνω τους Αλβανούς να μην ψηφίσουν και να προβούν σε μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ούτρινσκι’.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο δήμο Σαράι, των Σκοπίων, τόνισε ότι το κόμμα του εμμένει στην «ιδέα ενός μελλοντικού υποψηφίου, ο οποίος θα είναι αποδεκτός από όλες τις εθνικές κοινότητες της χώρας. Αυτό είναι ένα όφελος για το DUI, αλλά και για όλους τους Αλβανούς», είπε.

Στην προεκλογική περίοδο, η οποία ξεκίνησε στα Σκόπια, τα αλβανικά κόμματα απέτυχαν να ομονοήσουν σε μια κοινή πολιτική γραμμή για την εκλογή του προέδρου της χώρας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr