Online έκθεση για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Ορφανά παιδιά Αρμενιών- 1915


«Η πρώτη και η τελευταία άμυνα του Πρόσφυγα:: Η Αρμενική Εκκλησία»

Μάρτιος 4, 2014.

Την παραμονή της 100ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, άνοιξε μία Online έκθεση ιστορικών φωτογραφιών σχετικά με το ρόλο των Αρμένιων κληρικών κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας.


Την παραμονή της 100ης επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Τουρκία – γράφει το ρωσικό Ρέγκνουμ- έγιναν κοινές προσπάθειες του «Αρμενικού Εθνικού Ινστιτούτου», του Μουσείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων της Αμερικής, της Αρμενικής Συνέλευσης της Αμερικής, σε συνεργασία με την Αρμενική Αποστολική Εκκλησία για την οργάνωση της ηλεκτρονικής έκθεσης των ιστορικών φωτογραφιών.

Σύμφωνα με το γραφείο της Αρμενικής Συνέλευσης της Αμερικής στην online έκθεση περιλαμβάνονται 20 ‘πάνελ’ με 150 ιστορικές φωτογραφίες που δείχνουν το ρόλο της Αρμενικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας.

 Η έκθεση έχει τίτλο « Η πρώτη και η τελευταία άμυνα του Πρόσφυγα: Η Αρμενική Εκκλησία κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας».

 Η έκθεση παρουσιάζει αδιάσειστα στοιχεία για τους Αρμένιους Πρόσφυγες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις συνέπειες που υπόκεινται από το καθεστώς των Νεοτούρκων, που ήταν η εξόντωσή τους.


Η ιστοσελίδα είναι : http://www.armenian-genocide.org/
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr