Ισραήλ: Οργάνωση για ...εκτρώσεις σε μαθήτριες


Απρίλιος 6, 2014.

Η οργάνωση «Ντελέτ Πτούχα» [Ανοικτή Θύρα] στο Τελ Αβίβ, στην οποία οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ασχολούνται με την «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων» δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για το 2013.


Σύμφωνα με την έκθεση, το περασμένο έτος η «Ντελέτ Πτούχα» βοήθησε να κάνουν έκτρωση 37 μαθήτριες, η μικρότερη των οποίων ήταν 15 ετών.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ποσοστό αυτό συνέπεσε πλήρως με το προηγούμενο έτος, δηλαδή, δεν υπάρχει αύξηση των εγκύων μαθητριών.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των ανώνυμων κλήσεων προς την ανοικτή γραμμής της οργάνωσης έχει αυξηθεί κατά 10% και έφθασε τις 2.900 κλήσεις.

Η πλειοψηφία των καλούντων ζητά πληροφορίες τι πρέπει να κάνει ένα κορίτσι για να μην μείνει έγκυο και ποιο είναι το σωστό εργαλείο πρόληψης.

Η νεότερη που έκανε κλήση για πληροφορίες ήταν 13,5 ετών. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τους ακτιβιστές της οργάνωσης του Τελ Αβίβ, τα κορίτσια στο Ισραήλ αρχίζουν τη σεξουαλική ζωή από 14 έως 15 ετών. Ελάχιστα είναι τα κορίτσια που αρχίζουν το σεξ στα 16 ή στα 17 έτη τους.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι το 2013, οι κλήσεις στην ανοιχτή γραμμή γίνονται από κορίτσια  που προέρχονται από οικογένειες πουριτανών και ενδιαφέρονται, κυρίως, για  «επαναφορά της παρθενίας τους».

Τα κορίτσια, φυσικά, έχουν, ήδη, σεξουαλική ζωή όταν φθάσουν  σε ηλικία γάμου, αλλά υπάρχει ο φόβος του σκανδάλου στην οικογένεια, εάν αποδειχθεί η απώλεια της παρθενίας τους.

Η «Ντελέτ Πτούχα» στέλνει αυτά τα κορίτσια σε μια ειδική κλινική, με την οποία συνεργάζεται για την αποκατάσταση του παρθενικού υμένα, σημειώνει το ισραηλινό κανάλι ‘εννέα’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr