«Η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την Κριμαία ως ρωσική επικράτεια»


Απρίλιος 15, 2014.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Κριμαίας και επιμένει στην μετατροπή της Κριμαίας σε αποστρατικοποιημένη ζώνη, δήλωσε  ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ σε συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων.


Σύμφωνα με τον Ποροσένκο, η τουρκική πλευρά τον διαβεβαίωσε ότι και η ίδια περιμένει στο μέλλον να επιστρέψει η Κριμαία στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι υποστηρίζει την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την τάξη στο έδαφός της και διαβεβαίωσε τον Ποροσένκο ότι η Τουρκία θα κάνει προσπάθειες για τη διατήρηση της ειρήνης στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε  την ετοιμότητα του να στείλει Τούρκου παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των εκλογικών δικαιωμάτων των Τατάρων της Κριμαίας.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr