Ρουμανία: Μεγάλη μετακίνηση στρατιωτικού υλικού



Απρίλιος 27, 2014.

Κωστάντζα.

Αμαξοστοιχία φορτωμένη με όπλα και αμυντικά συστήματα αντιαεροπορικής εκτόξευσης πυραύλου «εδάφους-αέρος» προερχόμενη από το Βουκουρέστι έφθασε στην πόλη Κωστάντζα της Μαύρης Θάλασσας.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, ο εξοπλισμός θα χρειασθεί στη διεξαγωγή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που αφορά το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και τέσσερα αμερικανικά μαχητικά F-16, όπως αναφέρει το Itar Tass.

«Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το σχέδιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Μίρτσα Ντούσα.

Σημειώνεται ότι το NATO έχει στείλει στη Μαύρη Θάλασσα πλοία που θα λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες ασκήσεις.

Τώρα υπάρχουν η αμερικανική φρεγάτα Taylor και το πλοίο συλλογής πληροφοριών του Γαλλικού Ναυτικού, Dupuy de Lôme (A759).

Η κατάσταση στην Ουκρανία και η αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα του NATO, ήταν τα κύρια θέματα κατά τη συνεδρίαση του Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλέρι Γερασίμοφ και του Αμερικανού επικεφαλής των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, Martin Dempsey.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων  προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας, προκάλεσαν αμέσως έντονη κριτική στη Δύση, σημειώνει η ρωσική Βιζγκλιάντ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr