Σαουδική Αραβία: Άθεος ίσον Τρομοκράτης


Απρίλιος 6, 2014.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τους νέους νόμους, όλοι οι άθεοι θα εξισώνονται με τους τρομοκράτες.


Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχει εισαγάγει μια νέα σειρά νόμων που καθορίζουν τους άθεους ως τρομοκράτες, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch.

Μια ολόκληρη σειρά από βασιλικά διατάγματα που υπογράφηκαν  από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, σχετίζονται με την τρομοκρατία σε γενικές γραμμές, αλλά συγχρόνως οι νέοι νόμοι σχεδιάστηκαν για να καταστείλουν κάθε μορφή διαφωνίας «που θα μπορούσε να βλάψει τη δημόσια τάξη».

 Οι νόμοι  αυτοί αναφέρονται σε μεγάλο βαθμό στην καταπολέμηση του επικίνδυνου φαινομένου- του αυξανόμενου αριθμού πολιτών της Σαουδικής Αραβίας που πηγαίνουν στη Συρία για τζιχάντ.

Σύμφωνα με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, στην επιστροφή τους στην πατρίδα, ενδέχεται να φέρουν ιδέες για την ανατροπή της μοναρχίας.

Για το σκοπό αυτόν, ο βασιλιάς Αμπντουλάχ εξέδωσε το βασιλικό διάταγμα ‘44’ με το οποίο διώκεται ποινικά «η συμμετοχή σε εχθροπραξίες έξω από το βασίλειο» και η ποινή που προβλέπεται είναι από τρία έως 20 έτη ανάλογα με την περίπτωση, σημειώνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας είχε δημοσιεύσει έναν κατάλογο ομάδων τις οποίες η κυβέρνηση θεωρεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται η «Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Στο διάταγμα περιέχεται άρθρο το οποίο «ορίζει ως τρομοκρατία την αθεϊστική σκέψη σε οποιαδήποτε μορφή της που θέτει σε αμφισβήτηση την ισλαμική θρησκεία, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κράτους».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr