Η Τουρκία χτίζει τζαμί στην ...Κούβα


Απρίλιος 26, 2014.

Η κουβανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει τα σχέδια για το πρώτο τζαμί της χώρας, κατόπιν της αποστολής αντιπροσωπείας από το Ίδρυμα Θρησκευμάτων της Τουρκίας, για να συζητήσουν τη δημιουργία ενός τόπου λατρείας για τους μουσουλμάνους στην πρωτεύουσα, Αβάνα.


Κατά την επίσκεψη στην κουβανική υπηρεσία θρησκευτικών υποθέσεων, η τουρκική αντιπροσωπεία δια του εκπροσώπου της, Μουσταφά Τουτκούν,  ζήτησε την άδεια να αρχίσει τις εργασίες για το τζαμί, το οποίο θα ακολουθήσει το σχεδιασμό του γνωστού τζαμιού Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.

Το τζαμί που θα χτισθεί από την τουρκική κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει τις λατρευτικές ανάγκες. 3.500 μουσουλμάνων που υπάρχουν στην Κούβα, και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο.

Ο χώρος για την ανέγερση του τζαμιού έχει διατεθεί στην Παλιά Πόλη της Αβάνας και το Τουτκούν είπε ότι θα συνδυαστεί άψογα με την αρχιτεκτονική της περιοχής (φωτό), σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα του ‘μουσουλμανικού κόσμου’.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr