Σκόπια: Η Ένωση Δημοσιογράφων προσφεύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Οι αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους δεν αναγνωρίζουν δικαιώματα και ελευθερίες στον κλάδο»



Απρίλιος 18, 2014.

Η Ένωση των Δημοσιογράφων του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, αφού δεν μπορεί αν βρει το  δίκαιο σε δημοσιογραφικά θέματα από τις αρχές του κρατιδίου.


Το Συνταγματικό Δικαστήριο των Σκοπίων, απέρριψε τις δημοσιογραφικές απαιτήσεις για την προστασία  των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της Ένωσης των Δημοσιογράφων της χώρας και τώρα η ένωση, ως ύστατη προσπάθεια δικαιοσύνης αποφάσισε να καταφύγει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  στο Στρασβούργο.

Η Ένωση πιστεύει ότι  από τους συνταγματικούς νόμους  που διέπεται η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να  αποδώσει δίκαιο στα αιτήματά τους, ιδιαίτερα στο θέμα που προέκυψε κατά τον προϋπολογισμό του κράτους, στις 24  Δεκεμβρίου του 2012, όπου οι δημοσιογράφοι εκδιώχθηκαν από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, χωρίς λόγο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, στην τελευταία συνεδρίασή του απέρριψε δύο αιτήματα για την προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν από την Ένωση (ЗНМ) και έξι ανεξάρτητους δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης των Δημοσιογράφων, Νάσερ Σελμάνι (Насер Селмани) απέφυγε σήμερα να σχολιάσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, μέχρι να λάβει  σχετική ενημέρωση.

Πρόσθεσε όμως, ότι η Ένωση δεν θα παραιτηθεί από την όποια απόφαση του δικαστηρίου των Σκοπίων, αλλά θα καταφύγει για δικαίωση στο Στρασβούργο, σημειώνει η Ούτρινσκι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr